Najbolje destinacije za solo putnike

Za sve koji su željni mira, tišine i bega od naporne i dosadne svakodnevice, a ne gubi im se energija i vreme na rasprave u vezi sa izborom hotela, prevoznih sredstava i obilazaka turističkih znamenitosti, ovo su prave destinacije…

Indija (foto: Shutterstock)

Indija (foto: Shutterstock)

Indija
Neke od najpopularnijih istorijskih i kulturoloških destinacija uključuju Delhi, Agru, Džaipur i Mumbaj, kao i izležavanje na plaži Goe. Takođe postoji mogućnost da putovanje u ovu predivnu zemlju obogatite časovima kuvanja, joge i safarijem.

Kina
Veliki kineski zid i Ratnici od terakote su naprosto nezaobilazne atrakcije, ali ništa manje nećete uživati ni u nekim manje popularnim mestima, poput mirnog vodenog gradića Džuđiađiao.

Kolumbija
Kolumbija je raj za ljubitelje kafe, koji mogu da pronađu veliko zadovoljstvo u obilasku plantaža i pržionica pre nego što se zapute u Medelin – jedan od najuzbudljivijih gradova Južne Amerike, kao i Kartagenu, grad na Uneskovoj listi svetske baštine.

Francuska
Morzine je staro skijalište u Francuskoj koje posećuje veliki broj samaca, što znači da biste na ovom mestu mogli da pronađete mnogo istomišljenika koji sa vama dele ljubav prema skijanju.

Španija
U centru Surjalila u Andaluziji posetioci do mile volje mogu protezati udove koje su mesecima grčili na poslu. Kompleks je okružen predivnim planinama, jezerima i poljima, a na trpezi se dvaput dnevno služe obroci sa organski gajenim povrćem. Čak sedamdeset odsto turista koji dođu u ovo mesto putuju sami. (Guardian; B92)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *