Aviokompanija Air Serbia dobitnik je nagrade “Linija nedelje” za uspostavljanje rute ka Zagrebu od anna.aero (Airline network and news analysis).

Nagradu “Linija nedelje” dodeljuje anna.aero, otvoreni vebsajt koji prati izuzetne rezultate u oblasti planiranja vazduhoplovnih saobraćajnih mreža. „Linija nedelje“ dodeljuje se aviokompanijama koje su uvele nove linije od posebnog ekonomskog i šireg značaja za države obuhvaćene njihovom saobraćajnom mrežom.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia, izjavio je ovim povodom: „Ova nagrada je od velikog simboličnog značaja za nas, s obzirom da predstavlja potvdu međunarodnih stručnjaka za privredu važnosti linije Beograd – Zagreb. To nas još više učvršćuje u uverenju da će ova linija zbližiti ljude i privrede dvaju zemalja i bitno doprineti razvoju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti transporta, trgovine i turizma.“

Air Serbia je 12. decembra 2014. obavila prvi let na liniji Beograd – Zagreb na kojoj se letovi obavljaju dva puta nedeljno. Inauguralni let, kojim je posle prekida od 23 godine ponovo uspostavljena vazdušna veza između ova dva glavna grada, obeležen je svečanom ceremonijom na međunarodnom aerodromu u Zagrebu.